HIILINEUTRAALI TALOYHTIÖ©

Miten taloyhtiö voi säästää valtavasti kustannuksia ja saavuttaa samalla tiedeperusteisen hiilineutraaliuuden?

 

Lue lisää tai ota yhteyttä!

Ota yhteyttä
Hiilineutraali Kiinteistö logo
Hiilineutraalit energiaratkaisut yrityksille ja taloyhtiöille (4)

TALOYHTIÖIDEN ENERGIANKÄYTTÖ ON MURROKSESSA

Kaukolämmön kustannukset nousevat kovaa tahtia, kun hiilen tuottamisesta tulee energiayhtiöille jatkuvasti kalliimpaa. Taloyhtiöille tämä tarkoittaa vastikkeiden nousua, energiayhtiöiden siirtäessä kustannuspaineet loppuasiakkaille. Mikä avuksi?

 

 

Happy middle aged woman smiling and sitting on a sofa

RYHDY ENERGIAN TUOTTAJAKSI

Taloyhtiöiden mahdollisuudet vaikuttaa omiin lämpö- ja sähkölaskuihinsa ovat varsin laajat. Uusiutuvat ja puhtaat teknologiat ovat kehittyneet viime vuosina valtavasti ja Suomessa on jo hyvä tarjonta eri vaihtoehtoja.

 

 

Aurinkopaneeli1

VALMIIKSI TEHTY TIE

Tiedämme että kilpailutusten teko ja eri teknologioiden vertailu on vaikeaa, puhumattakaan hankesuunnitelmasta ja erilaisista tukijärjestelmistä. Me Lem-Kemillä olemme siksi kehittäneet Hiilineutraali taloyhtiö© -palvelun, jonka avulla energiaremonttien teko ja välittömien energiansäästöjen saavuttaminen on tehty mahdollisimman helpoksi

 

 

HIILINEUTRAALI TALOYHTIÖ© ON HELPOIN REITTI TALOYHTIÖLLE TAI ISÄNNÖITSIJÄLLE SAAVUTTAA AITO TIEDEPERUSTEINEN HIILINEUTRAALIUS

Ota yhteyttä

PIKAKAISTA ENERGIANSÄÄSTÖIHIN - HETI ASIAAN

Taloyhtiönne tulevaisuus on selvä - välittömät energiansäästöt ja Hiilineutraali taloyhtiö©. Hypätään oppaat ja laskurit ja käydään samantien asiaan. Tässä kaksi Suomen kovinta energia-asiantuntijaa, joiden kanssa pääset keskustelemaan vaikka tänään.

 

 

Jyri Kelin

JYRI KELIN

Lem-Kemin energiaprojektien johtajan missio on viedä jokainen suomalainen taloyhtiö energiansäästö kerrallaan kohti tiedeperusteista hiilineutraaliutta.

Ota yhteyttä Jyriin

+358 40 507 4017

jyri.kelin@lemkem.fi

 

 

Jukka Parviainen

JUKKA PARVIAINEN

Äärimmäisen kokeneen energia-asiantuntijamme käsissä taloyhtiönne tai yrityksenne energiaprojekti toteutuu tarkasti ja aikataulussa.

Ota yhteyttä Jukkaan

+358 40 517 0583

jukka.parviainen@lemkem.fi

 

 

TIEKARTTA TALOYHTIÖN TULEVAISUUTEEN

Hiilineutraalin taloyhtiön ABC on yhden pysähdyksen taktiikka kohti taloyhtiön hiilineutraalia tulevaisuutta. Se on opas joka kattaa kaiken mitä taloyhtiö tarvitsee arvioidessaan uusien energiaratkaisujen hyötyjä, säästöjä ja mahdollista toteutusjärjestystä.

 

LATAA

SOPIIKO MAALÄMPÖ TALOYHTIÖLLEMME?

MITEN HANKESUUNNITELMA TEHDÄÄN?

ONKO AURINKOVOIMA KANNATTAVAA?

 

Taloyhtiön energiauudistus tai sähköauton latausjärjestelmän asentaminen ovat suuria askeleita taloyhtiössä. Haluamme auttaa teitä koko energiamatkanne ajan. Varaa maksuton konsultaatio energia-asiantuntijamme kanssa ja käydään tarpeenne yhdessä läpi!

 

AURINKOENERGIAN TUOTTOLASKURI TALOYHTIÖILLE

Lem-Kem on Suomen suurin aurinkoenergian kokonaistoimittaja omalla maahantuonnilla, suunnittelulla ja asennuksella. Olemme asentaneet ja suunnitelleet yli 1000 aurinkovoimalaa ympäri maata. Matkan varrella meille on kertynyt aika paljon dataa siitä, mitä hyvin suunniteltu voimala maksaa ja miten se kannattaa toteuttaa.

 

Hiilineutraali tulevaisuus
HNK-Aurinkovoima

 

Mielestämme energiansäästön tulee olla mahdollisimman helppoa. Siksi olemme rakentaneet älykkään laskurin, jonka avulla taloyhtiö voi kokeilla noin 90-95% tarkkuudella, mitä Suomen laadukkaimmin toteutettu Aurinkovoimala tulisi maksamaan ja mikä se odotettu tuotto olisi.

Ainoa tieto jonka tarvitset laskurin käyttöön on taloyhtiön asuntojen määrä! Voit myös kokeilla mitä voimala tuottaisi jos se toteutetaan esimerkiksi maalämpöprojektin yhteydessä ja ARA:n täysi 40% energiatuki olisi käytettävissä.

ASUNTO OY PUISTOTALO

Toteutettu älykäs Hybridienergiajärjestelmä, jossa maalämpö yhdistetty poistoilman ja Alepa-myymälän kylmäkoneiston lauhteen talteenottoon. Aiemmin kiinteistössä ollut kaukolämpö. Kiinteistössä 45 asuntoa, Alepa-myymälä ja uima-allasosasto. Kerrosala: 2885,5 m², Lämmönkulutus 807 MWh/a, käyttöveden osuus tästä 240 MWh/a. Maalämpöjärjestelmä sisältää 5 n. 450 metriä syvää maalämpökaivoa.

Puistotalo 1

Kallistuva kaukolämpö vaihtui Alepan kylmälaitteiden hukkaenergiaan – Helsinkiläinen taloyhtiö teki ainutlaatuisen energiauudistuksen, jolla voi olla kauaskantoisia seurauksia

Helsingin Munkkiniemessä sijaitseva Asunto Oy Puistotalo on viimeiset puoli vuotta saanut lämmitys- ja käyttöveteen tarvitsemansa energian viereisen lähikaupan kylmäkoneiston hukkalämmöstä. Kyse on maalämpöjärjestelmään kytketystä lauhteen talteenotosta. Projekti on herättänyt laajaa kiinnostusta ja näyttää esimakua miten kiinteistöjen energiankäyttöä tulevaisuudessa suunnitellaan.

 

Harva kylmäaltaasta jäätelöä noukkiva tulee ajatelleeksi mitä jäähdytysjärjestelmien takana tapahtuu. Elintarvikkeiden viilentämisen sivutuotteena syntyy valtava määrä hukkalämpöenergiaa, eli lauhdetta. Kaukolämmön hinnan noustessa kiihtyvää tahtia ja energiatehokkuusvaatimusten tiukentuessa EU:n uuden ympäristöohjelman seurauksena, tämän energian hyötykäyttö on muuttunut jatkuvasti houkuttelevammaksi.

Helsinkiläisen Asunto Oy Puistotalon tapauksessa tätä energiaa onkin nyt syyskuun alkuun mennessä kerätty yhteensä 104 megawattituntia, mikä sähköenergiana vastaisi puolen miljoonan kilometrin ajoa sähköautolla. ”Säästettävä energiamäärä on valtava. Hellekausilta energiaa on myös saatu runsaasti talteen lämpökaivoon, jonka lämpötila on nyt 10 astetta suurempi kuin normaalisti tähän aikaan ja taloyhtiön uima-allaskin on saatu lämmitettyä”, kertoo projektin toteutuksesta vastanneen hiilineutraaliuspalveluita toteuttavan Lem-Kemin energiaprojektien johtaja Jyri Kelin.

”Tontin koosta johtuen maalämpöjärjestelmä ei olisi ollut mahdollinen ilman lauhteen hyödyntämistä. Nyt tontilla on 5 noin 450 metriä syvää lämpökaivoa, mikä itsessään ei riittäisi tämän kokoiselle kiinteistölle. Lämmön talteenotto kylmälaitteistosta hyödyttää myös kivijalassa olevaa elintarvikemyymälää, kylmälaitteiden toimiessa paremmalla hyötysuhteella”, jatkaa energiaratkaisun suunnittelusta vastannut Suomen energiainsinöörien energia-asiantuntija Anssi Luhtamäki.

Hiilinegatiivisuuteen pyrkivä HOK-Elanto on niin ikään innoissaan projektista. ”Uusissa elintarvikemyymälöissä energian hyötykäyttö on usein huomioitu jo suunnitteluvaiheessa ja omissa kiinteistöissä on kertynyt kokemusta ylimääräisen hukkalämmön hyödyntämiseksi. Kaupankin kannalta on hienoa huomata, että järjestelmä toimii myös retroasennuksena kivijalkamyymälöissä. Projekti onkin ollut meille erinomainen oppi siitä, miten täysimittaisesti paikallista energiaa voidaan hyödyntää”, mm. HOK-Elannolle taloteknisiä palveluita tuottavan Kiinteistöässän energiamanageri Antti Hiltunen ja HOK-Elannon kylmätekniikasta vastaava huoltopäällikkö Mikko Keitaanranta avaavat projektin taustoja.

Taloyhtiö 13

Kaikki lähti kuitenkin taloyhtiön tarpeesta. ”Valitsimme maalämmön sen ympäristöystävällisyyden ja todistetun toimivuuden johdosta. Kaupan myötämielisyys projektille ja oikeiden toimittajien löytäminen oli myös keskeistä, koska lauhdeteknologia taloyhtiöissä on vielä uutta. Taloyhtiön tontti on myös rinteessä, väestösuojan vieressä, mikä lisäsi porausten haasteellisuutta. Pelkäsimme kuukausien tärinää ja meteliä, mutta porausääniä tulikin vain ensimmäisen 20 metrin matkalta. Yhtään valitusta ei ole tullut. Urakoitsijoiden ja suunnittelijoiden aktiivinen tiedottaminen asukkaille ja osakkaiden kuunteleminen on myös ollut äärimmäisen tärkeää projektin onnistumisen kannalta. Olemme erittäin tyytyväisiä”, Asunto Oy Puistotalon hallituksen puheenjohtaja Kristiina Blom kertoo iloisena.

 

Potentiaalia lauhdeteknologian hyödyntämiseen Suomessa on valtavasti ja se käyttö tulevaisuudessa todennäköisesti kasvaa. Esimerkiksi koneellisella ilmanvaihdolla varustettu taloyhtiö voi säästää poistoilman talteenotolla noin 30–40 % lämpöenergian kulutustaan, kun 23 celciusasteinen energiarikas ilma voidaan hyödyntää uudelleen. Lauhdeteknologiaa on mahdollista hyödyntää myös esimerkiksi lämpimän käyttöveden talteenotossa ja kylmäkoneiden yhteydessä.

LÄMMÖN TALTEENOTTO SOPII KÄYTÄNNÖSSÄ KAIKKIIN KIINTEISTÖIHIN, JOISSA ON KONEELLINEN ILMANVAIHTO

Poistoilman lämmön talteenotolla voidaan saavuttaa merkittäviä kustannussäästöjä kiinteistön lämmityskustannuksissa. Investointi maksaa itsensä takaisin jopa 8 vuodessa.

 

Kiinteistöissä, joissa on käytössä pelkkä koneellinen poistoilmanvaihto, lämmin huoneilma puhalletaan suoraan ulos. Tämä ilma on mahdollista ottaa talteen ja hyödyntää lämmitysenergiaksi lämmön talteenottojärjestelmän avulla. Poistoilmasta saatava teho on riippumaton ulkoilman lämpötilasta.

HUKKALÄMPÖ TALTEEN JA SÄÄSTÖT MAKSIMIIN

 

Kiinteistön lämmön talteenotto-1

Mikäli kiinteistössä ei ole lämmön talteenotto -järjestelmää, puhaltaa kiinteistö ulos +23 -asteista energiarikasta ilmaa, eli jopa 40 % lämmitysenergiasta menee hukkaan

Lämmön talteenottoyksikön asennus

Lämmön talteenottoyksikkö voidaan asentaa joko kiinteistön katolle tai ilmanvaihdon kokoomakammioon, jossa se on piilossa katseilta, tekemässä energiansäästötyötään

Lämmön talteenotto laskee energiankulutusta yli 40%

Lämmön talteenoton, eli LTO-järjestelmän asennuksen jälkeen ilma poistuu rakennuksesta noin +2-asteisena ja lämmitysenergian kulutus laskee jopa yli 40%!

Hiilineutraalit energiaratkaisut yrityksille ja taloyhtiöille (4)

TALOYHTIÖT

Säästöjä lämmityskustannuksissa ja kasvua taloyhtiön arvossa.

Taloyhtiöissä lämmöntalteenotto -hankkeen ansiosta yhtiövastike voidaan usein pitää ennallaan ja säästöillä maksaa järjestelmää varten otettua yhtiölainaa pois. Lisäksi saneerauksen myötä myös taloyhtiön arvo nousee.

Hiilineutraalit energiaratkaisut yrityksille ja taloyhtiöille (2) (1)

YRITYKSET

Vastuullisuutta ja kustannussäästöjä lämmitykseen.

Lämmön talteenottojärjestelmä sopii hyvin kaukolämmön rinnalle tai yhdistettynä maalämpöjärjestelmään. Tämä vähentää ilmanvaihdon lämpöhäviöitä ja pienentää lämmityskuluja säästämällä energiaa jopa 30-40%.

LÄMMÖN TALTEENOTON HYÖDYT

Asennustyö on helppo ja nopea prosessi.

Energiaa säästyy jopa 40%.

Lämmityskulut pienenevät.

Hukkalämpö vähenee.

Taloyhtiön arvo nousee.

JOPA 70% SÄÄSTÖT LÄMMITYSKUSTANNUKSISSA

Maalämmön ja lämmön talteenoton yhdistelmällä voidaan saavuttaa jopa 70% säästöt kerrostalon tai liikekiinteistön lämmityskustannuksissa. Säästöt ovat niin suuret, että tavallisesti niillä voidaan kattaa lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen otetun lainan lyhennykset ja korot, ja rahaa jää yleensä vielä yli!

MIKSI POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO KANNATTAA YHDISTÄÄ MAALÄMPÖÖN?

Maalämpöjärjestelmän ja lämmön talteenoton yhdistelmä kerrostaloon on energiatehokas lämmitysratkaisu. Rakennuksen ja käyttöveden lämmitys tapahtuu silloin erittäin hyvällä hyötysuhteella. Kesällä ylimääräinen lämpö ladataan lämpökaivoihin seuraavaa lämmityskautta varten.

Maalämmön ja lämmön talteenoton yhdistelmällä voidaan saavuttaa jopa 70 % säästöt kerrostalon tai liikekiinteistön lämmityskustannuksissa. Säästöt ovat niin suuret, että tavallisesti niillä voidaan kattaa lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen otetun lainan lyhennykset ja korot, ja rahaa jää yleensä vielä yli. Lämmöntalteenotolla säästää siis energialaskussa ja sen lisäksi viihtyvyys asunnossa lisääntyy raikkaan ja tasalämpöisen sisäilman vuoksi.

PALJON HYÖTYÄ TALOYHTIÖLLE

Lämmöntalteenottojärjestelmä sopii kaikkiin kerrostaloihin, joissa on koneellinen poistoilma. Järjestelmä sopii myös hyvin kaukolämmön rinnalle. Saneerauksen myötä taloyhtiön arvo nousee ja säästöjen avulla voidaan rahoittaa tulevia huoltokohteita.

HNK Kiertotalous

HIILINEUTRAALIUS PALVELUNA

Lem-Kem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.

 

Hiilineutraali kiinteistö© ja Hiilineutraali taloyhtiö© tuoteperheemme on rakennettu niin että kustannusten ja energian säästö on tehty kiinteistönomistajille ja taloyhtiöille mahdollisimman helpoksi. Olemme Suomen ainut toimija joka tarjoaa kokonaisvaltaista hiilineutraaliuutta palveluna, kaikille kiinteistöille.

Ota yhteyttä

 

Aloitetaan yhdessä matka kohti Hiilineutraalia taloyhtiötä© ja välittömiä kustannussäästöjä!

HNK-Maalämpö
HNK-Aurinkovoima
HNK-Älyvalaistus
HNK-Lämmön talteenotto
HNK-Sähköauton lataus
HNK-Huoltotuotepalvelu