REFERENSSIT

35 vuotta tyytyväisiä asiakkaita

mussaloReferenssi

Toimitamme ja asennamme Kymen Veden Mussalon jätevedenpuhdistamolle yhteensä 1120 aurinkopaneelia sekä katto- että maa-asennuksina, voimalan teho on 308 kWp. Yhteistyössä Kymenlaakson Sähkö.

Lue lisää

Energiatiimi

Lem-Kem Oy

Hennala S-market aurinkopaneelit referenssi

Tämän vuoden 2019 loppuun mennessä rakennamme Osuuskauppa Hämeenmaalle 13 uutta aurinkovoimalaa yhteistyössä Lahti Energian kanssa.

Lue lisää

Energiatiimi

Lem-Kem Oy

Ideapark Masku referenssikuva

Tässä hieman valaistuspuolen referenssiä Ideaparkista, olemme tehneet valaistussuunnitelman ja toimittaneet kohteeseen Opplen valaisimet. Ideaparkin Maskun kalustetalon myymälään ja toiseen myymälään Ideaparkissa meni yhteensä 307 kpl Opplen 80W Lowbay valaisimia. Tuotteiden värit tulevat hyvin esiin ja myymälä näyttää kutsuvalta. Suunnitteluvaiheessa on panostettu valaisinten oikeaan sijoitteluun ja määrän optimointiin, joten valaistus on erittäin tasainen koko myymälässä.

Ja tietysti valaistuksen energiakulut pienenivät huomattavasti!

Energiatiimi

Lem-Kem Oy

team-01.jpg
Lem-Kem Oy:n Energiatiimi rakensi Eduskuntatalon Pikkuparlamentin katolle modernin aurinkovoimalan. Projektin kokonaisvastuussa on Assemblin, joka on ollut mukana Eduskuntatalon korjauksissa jo vuodesta 2008. Voimalan tuottaman sähkön avulla saadaan energiaa kiinteistön valaistukseen, ilmastointiin ja eri laitteiden lataukseen. Aurinkoenergia on otettavissa käyttöön heti peruskorjauksen valmistuttua. Aurinkovoimalaratkaisu on osoitus vastuullisesta päätöksenteosta.

Energiatiimi

Lem-Kem Oy

team-01.jpg
"Tarve kartoitettiin ja suunnitelmat toteutettiin hyvin, asennus meni nopeasti sekä kivuttomasti ja lopputulos oli toivotun kaltainen. Rasvamontun valojen kanssa ilmeni laatuongelmia suojapleksien keston kanssa, mistä reklamoimme. Reklamaatio hoidettiin todella vaivattomasti. Vialliset valaisimet korvattiin toisen mallisilla ja ne ovat olleet kestoltaan hyviä. Mielestämme koko projekti meni hienosti ja kivuttomasti!"

Frank Nylund

Asiakaspalvelupäällikkö | Pohjanmaa | Scania Suomi Oy

team-01.jpg
Lahti Energian Teivaanmäen voimalaitokselle laitoksen seiniin ja katolle on asennettu yhteensä 172 aurinkopaneelia, joiden yhteispinta-ala on noin 250m2. Voimalaitoksen 46 kilowatin aurinkovoimala tuottaa aurinkoisena päivänä sähköä 15 Nissan Leafin akun lataamiseen tyhjästä täydeksi. ”Seinävoimala kerää hyvin talven matalalta paistavan auringonsäteet ilman lumikuormaa. Seinäpaneelit tuottavat hyvin kirkkaina talvipäivinä, etenkin maaliskuussa, kun aurinko paistaa jo voimakkaammin ja lumen heijastus lisää valon säteilyä paneeleihin.”

Mika Kallio

One1, toimitusjohtaja

team-01.jpg
"Toimitus oli hyvin suunniteltu ja järjestelmän komponentit valittu niin, että asennustyö oli tehokasta ja nopeaa. Valittu kannakointijärjestelmä helpotti paikan päällä tehtävien töiden tekemistä. Asennustyön jälki oli siistiä, viimeisteltyä ja työn laatu täytti kaikki asiakkaan asettamat laatuvaatimukset ja voimalaitos sai tarvittavan hyväksynnän sähköjärjestelmän varmennustarkistuksessa.”

Juha-Matti Horttanainen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kiinteistöpalveluiden valvoja

team-01.jpg
Valaistuksen optimoinnilla sähköä säästyy vuosittain yhtä paljon kuin 200 sähkölämmitteistä omakotitaloa käyttää vuosittain. "Kun laskemme valaistuksen uusimisen ja sen optimoimisen ansiosta syntyvät säästöt, saavutamme jopa 8-9 kertaisen sähkön kustannussäästön aiempaan verrattuna. Siihen ei vielä ole laskettu mukaan huoltokustannusten pienentymistä eikä myöskään kylmien tilojen valaistuksessa syntyvää välillistä säästöä."

Marko Rajaniemi

Hartwallin teknisen kehityksen päällikkö