Kestävän
Energian
Järjestelmä

Älykäs hiilineutraali energiajärjestelmä

Yhdistämällä useita energiaratkaisuja, voidaan luoda älykäs kestävän energian järjestelmä joka vie kiinteistön kohti aitoa hiilineutraaliutta


Älykäs kestävän energian järjestelmä-1

Hiilineutraali energiajärjestelmä

Maalämpö, Aurinkovoima, Älykäs energiaverkko ja älyvalaistus

Yhdessä nämä energiaratkaisut muodostavat hiilineutraalin tulevaisuuden mukaisen energiaverkon, jota voidaan ohjata keskitetysti ja älykkäästi optimoidulla kiinteistöautomaatiojärjestelmällä.

Järjestelmän optimointimahdollisuudet ovat uusimman teknologian ansiosta rajattomat ja kerättävä data mahdollistaa optimoinnin myös puhtaasti ohjemistopohjaisesti.

Vastaavaan integraation tasoon ei Lem-Kemin lisäksi pysty kukaan toinen toimija Suomessa. Toteutimme tällaista järjestelmää esimerkiksi Kauppakeskus Sellossa, jossa Siemensin toimittama akusto yhdistettiin älykkäällä energiaverkolla Lem-Kemin toimittamaan hyvin suureen aurinkovoimalaan ja älyvalaistukseen.

Erittäin hyvä yhteistyökumppanimme Kuortaneen Urheiluopisto etenee niin ikää varmasti kohti vuoden 2030 hiilineutraaliustavoitettaan, yhdistämällä Lem-Kemin älyvalaistuksen ja suuren 2000 paneelin voimalan.

Aurinkoenergia 1

 

Aurinkovoima (1)-1

Match made in Heaven

Maalämpö ja Aurinkovoima tulevat samasta lähteestä

Joka tunti maahan osuu 400 triljoonaa joulea auringon tuottamaa energiaa. Merkittävä osa tästä energiasta varastoituu vuoden jokaisen 8670 tunnin aikana maaperään ja vesistöihin. Tämä puhdas planeetan kuoreen varastoitunut energia on mahdollista kerätä talteen käyttäen maalämpöteknologiaa. Kerättyä energiaa, eli maalämpöä, voidaan puolestaan käyttää kiinteistöjen lämmitykseen.

Toinen tapa kerätä auringon tuottamaa energiaa on napata se kiinni, ennen sen osumista ja varastoitumista maaperään - aurinkopaneelien avulla. Nämä kaksi uskomatonta puhtaan energia resurssia on myös mahdollista yhdistää yhdeksi Kestävän Energian Järjestelmäksi jolloin aurinkovoimalla voidaan tuottaa lämpöpumppujen tarvitsema sähkö.

Kuortaneen Urheiluopiston telinevoimisteluhalli Lem-Kem Areena

 

Kuortaneen Urheiluopisto

Meille on ollut kunnia tehdä jo vuosia yhteistyötä kestävän tulevaisuuden eteen Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto on Suomen hienoimpia ja monipuolisimpia huippu-urheilun keskuksia. Urheiluopistolla on myös kunnianhimoinen tavoite, saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2030. 

Tiimi

Energia-asiantuntijamme auttavat sinua kaikissa projekteihin liittyvissä kysymyksissä

Jyri Kelin

Jyri Kelin

Energiaprojektien johtaja

+358 40 507 4017

jyri.kelin@lemkem.fi

Markus Palo

Markus Palo

Energia-asennusten päällikkö

+358 40 662 5583

markus.palo@lemkem.fi

Ville Holopainen

Ville Holopainen

Energiaprojektien koordinaatio ja myynti

+358 40 351 1818

ville.holopainen@lemkem.fi