ASIAKKAAMME KERTOVAT

Asiakkaitamme yhdistävät monet asiat, mutta ensisijaisesti tahto toimia vastuullisesti ja hyötyä siitä myös taloudellisesti

Olemme palvelleet kolmen vuosikymmenen aikana tuhansia ja tuhansia asiakkaita ja heidän vastuullaan olevia kiinteistöjä. Tässä muutama tarina heidän kertomanaan. 

Hennala S-market aurinkopaneelit referenssi

Tämän vuoden 2019 loppuun mennessä rakennamme Osuuskauppa Hämeenmaalle 13 uutta aurinkovoimalaa yhteistyössä Lahti Energian kanssa.

Lue lisää

Energiatiimi

Lem-Kem Oy

MussaloReferenssi

Toimitamme ja asennamme Kymen Veden Mussalon jätevedenpuhdistamolle yhteensä 1120 aurinkopaneelia sekä katto- että maa-asennuksina, voimalan teho on 308 kWp. Yhteistyössä Kymenlaakson Sähkö. 

Lue lisää

 

Energiatiimi

Lem-Kem Oy

Ideaparkin Masku

Tässä hieman valaistuspuolen referenssiä Ideaparkista, olemme tehneet valaistussuunnitelman ja toimittaneet kohteeseen Opplen valaisimet. Ideaparkin Maskun kalustetalon myymälään ja toiseen myymälään Ideaparkissa meni yhteensä 307 kpl Opplen 80W Lowbay valaisimia. Tuotteiden värit tulevat hyvin esiin ja myymälä näyttää kutsuvalta. Suunnitteluvaiheessa on panostettu valaisinten oikeaan sijoitteluun ja määrän optimointiin, joten valaistus on erittäin tasainen koko myymälässä.

Ja tietysti valaistuksen energiakulut pienenivät huomattavasti!

Energiatiimi

Pikkuparlamentin aurinkovoimala

Lem-Kem Oy:n Energiatiimi rakensi Eduskuntatalon Pikkuparlamentin katolle modernin aurinkovoimalan. Projektin kokonaisvastuussa on Assemblin, joka on ollut mukana Eduskuntatalon korjauksissa jo vuodesta 2008. Voimalan tuottaman sähkön avulla saadaan energiaa kiinteistön valaistukseen, ilmastointiin ja eri laitteiden lataukseen. Aurinkoenergia on otettavissa käyttöön heti peruskorjauksen valmistuttua. Aurinkovoimalaratkaisu on osoitus vastuullisesta päätöksenteosta.

Energiatiimi

Kuva1_411px.jpg

"Toimitus oli hyvin suunniteltu ja järjestelmän komponentit valittu niin, että asennustyö oli tehokasta ja nopeaa. Valittu kannakointijärjestelmä helpotti paikan päällä tehtävien töiden tekemistä. Asennustyön jälki oli siistiä, viimeisteltyä ja työn laatu täytti kaikki asiakkaan asettamat laatuvaatimukset ja voimalaitos sai tarvittavan hyväksynnän sähköjärjestelmän varmennustarkistuksessa.”

Lue lisää

Juha-Matti Horttanainen

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kiinteistöpalveluiden valvoja

energiatiimiscania_517px.jpg

"Tarve kartoitettiin ja suunnitelmat toteutettiin hyvin, asennus meni nopeasti sekä kivuttomasti ja lopputulos oli toivotun kaltainen. Rasvamontun valojen kanssa ilmeni laatuongelmia suojapleksien keston kanssa, mistä reklamoimme. Reklamaatio hoidettiin todella vaivattomasti. Vialliset valaisimet korvattiin toisen mallisilla ja ne ovat olleet kestoltaan hyviä. Mielestämme koko projekti meni hienosti ja kivuttomasti!"

Frank Nylund

Asiakaspalvelupäällikkö | Pohjanmaa | Scania Suomi Oy

_1700049_370px.jpg
Lahti Energian Teivaanmäen voimalaitokselle laitoksen seiniin ja katolle on asennettu yhteensä 172 aurinkopaneelia, joiden yhteispinta-ala on noin 250m2. Voimalaitoksen 46 kilowatin aurinkovoimala tuottaa aurinkoisena päivänä sähköä 15 Nissan Leafin akun lataamiseen tyhjästä täydeksi. ”Seinävoimala kerää hyvin talven matalalta paistavan auringonsäteet ilman lumikuormaa. Seinäpaneelit tuottavat hyvin kirkkaina talvipäivinä, etenkin maaliskuussa, kun aurinko paistaa jo voimakkaammin ja lumen heijastus lisää valon säteilyä paneeleihin.”

Mika Kallio

One1, toimitusjohtaja

Hartwall_energiatiimi_427px.jpg

Valaistuksen optimoinnilla sähköä säästyy vuosittain yhtä paljon kuin 200 sähkölämmitteistä omakotitaloa käyttää vuosittain. "Kun laskemme valaistuksen uusimisen ja sen optimoimisen ansiosta syntyvät säästöt, saavutamme jopa 8-9 kertaisen sähkön kustannussäästön aiempaan verrattuna. Siihen ei vielä ole laskettu mukaan huoltokustannusten pienentymistä eikä myöskään kylmien tilojen valaistuksessa syntyvää välillistä säästöä.

Lue lisää

Marko Rajaniemi

Hartwallin teknisen kehityksen päällikkö

Sibeliustalo_01_405px.jpg
"Yhteistyömme Lem-Kemin Energiatiimin kanssa on sujunut joustavasti ja heiltä on löytynyt kaikki tarvitsemamme valaistustarvikkeet. Energiatiimi on varma ja joustava toimittaja, jonka palveluun ja laatuun olemme tyytyväisiä."

Jukka Kaunisto

Lahden Sibeliustalo Oy, Käyttöpäällikkö

jyväskylän työväenyhdistys aurinkoenergia.jpg

Jyväskylän Työväenyhdistys ry on asennuttanut kiinteistönsä katolle uuden aurinkovoimalan. Energiatiimin toimittama aurinkovoimala otettiin käyttöön tammikuun 2017 alussa ja paneeleiden tuottamaa sähköä on hyödynnetty siitä saakka. 

Lue lisää

LemKem_img_8784JP.jpg
"Uudistimme kahden asuinkiinteistömme Lahdenkatu 39 ja Vesijärvenkatu 59 (Massinpoiju) valaistusratkaisut yhdessä Energiatiimin kanssa. Valaistuksen uusiminen oli onnistunut ratkaisu ja on parantanut asumisviihtyvyyttä."

Marjo Salminen

Isännöitsijä, Realia Isännöinti Oy, Lahti

Pihavalaistus

"Pihamme turvallisuus on uuden valaistuksen myötä kasvanut hurjasti. Uusi valaistus on juuri oikein mitoitettu pihaamme. Sen lisäksi valon väri ja itse valaisin ovat erittäin kauniit."

Taloyhtiön asukas

Katuvalaistus
Uudistimme Lahdessa sijaitsevan yksityistien katuvalaistuksen.

Energiatiimi

Pajulahden ravintola
Asensimme Liikuntakeskus Pajulahden ravintolaan Harri Koskisen suunnittelemat Korona Pendant -kattovalaisimet.

Energiatiimi

Energiatiimi_refet_varasto.jpg
suunnitelma_ikoni_valk.png

Yli 23 000

asiakasta
lightbulb.png

Joka 6. valonlähde

Suomessa on Lem-Kem Oy:n toimittama
ratkaisu_ikoni_valk.png

Yli 1 000 000 euron

energiasäästö asiakkaillemme vuonna 2016
energiansaastot_ikoni_valk.png

Yli 40 % energiasäästö

Oman kiinteistömme energian kulutuksessa