Suomen haastavin aurinkovoimalaprojekti?

 

Aurinkovoimala helikopterikentän viereen

Energiatiimi toteutti Kuopion yliopistollisen sairaalan aurinkovoimalan, joka oli valmistuessaan  yksi Suomen suurimmista aurinkovoimaloista.

Kuopion yliopistollisen sairaalan aurinkovoimala on kolmen osavoimalan kokonaisuus, joista yksi tehtiin pyöreälle joustavalle katolle, jonka keskellä on iso valoaukko. Kahdella muulla katolla on taas tasoeroja sekä toisella aktiivinen helikopterikenttä.  KYSsin aurinkovoimalan laskennallinen huipputeho on 180 kWp eli kilowatti-peakia. 

Onnistuneen hankkeen elementit:

  • Visionäärinen ja ennakkoluuloton asiakas
  • Erittäin huolellinen suunnittelu
  • Asiansa osaavat asentajat
  • Huolellinen ja yksityiskohtainen asennustyön valmistelu
  • Näkemyksellistä asennusosaamista ja -kokemusta
Teivaanmäen voimala

699

PANEELIA

180 kWp

YHTEISTEHO

3

OSA-VOIMALAA

10.

SUURIN  VOIMALA VALMISTUESSAAN

Maailmassa tarvitaan ennakkoluulot­tomia päättäjiä 

Uusien, suuren kokoluokan ratkaisujen päättäminen edellyttää ennakkoluulotonta toimintaa. Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin kiinteistöpalveluiden valvoja Juha-Matti Horttanainen totesi kohdanneensa kahdentyyppisiä epäilyjä  ja haasteita hankkeen edetessä. Näistä ensimmäisenä oli järjestelmän ja järjestelmätoimittajan luotettavuuteen liittyvät kysymykset, koska kokemusta vastaavista hankkeista ei juuri kenelläkään ollut tätä päätöstä tehdessä.  Toinen haaste oli varsin kireä rakentamisaikataulu. 

KYS haluaa olla mukana omalla osuudellaan käyttämässä puhtaammin ja paikallisesti tuotettuja energioita ja haastaa myös haastaa muita alueen toimijoita vähähiilisten energioiden käyttöön  Juha-Matti Horttanainen, P-S SHP kiinteistöpalveluiden valvoja

Ota yhteyttä

Ja osaavia tekijöitä

Kun rakennetaan lähes 0,2 MWatin kokoluokan aurinkovoimalaa näin vaikeaan kohteeseen, niin kaiken on sujuttava saumattomasti jo turvallisuuden takia. Suunnitelmassa tulee ottaa huomioon kohteen normaali käyttö, katon kantavuuden tuomat haasteet, tarvikkeiden ja painokivien logistiikka sekä tietenkin järjestelmän tekninen toteutus. 

Energiatiimi suunnitteli ja toteutti voimalan annetussa aikataulussa. 

Toimitus oli hyvin suunniteltu ja järjestelemän komponentit valittu niin, että asennustyö oli tehokasta ja nopeaa. Valittu kannakointijärjestelmä helpotti paikan päällä tehtävien töiden tekemistä. Asennustyön jälki oli siistiä, viimeisteltyä ja työn laatu täytti kaikki asiakkaan asettamat laatuvaatimukset ja voimalaitos sai tarvittavan hyväksynnän sähköjärjestelmän varmennustarkastuksessa. 
Juha-Matti Horttanainen, P-S SHP kiinteistöpalveluiden valvoja

Aurinkovoimalan voi rakentaa lähes minne vain 

Aurinkovoimalaitoksen perustaminen on vastuullista, mahdollista ja kannattavaa. Se on sitä myös huomattavasti helpompiin kohteisiin. Kuopion Yliopistollisen sairaalan aurinkovoimalaitoksen valmistumiseen olivat kaikki osapuolet erittäin tyytyväisiä.

Jos suuren aurinkovoimalaitoksen voi rakentaa katolle aktiivisen helikopterikentän viereen,  sen voi rakentaa lähes minne tahansa.

dreamstime_xl_15366680.jpg

Energiatiimi_valaisin.jpg

HALUATKO SÄÄSTÄÄ KIINTEISTÖSI ENERGIAA?

TILAA KARTOITUS JO TÄNÄÄN!

Ota yhteyttä