Energiatiimi_blogi.jpg

LEM-KEM BLOGI

Uutisia ja näkemyksiä energiansäästöstä, valaistuksesta ja investoinneista.

Urakoitsija, kytke asiakkaasi aurinkovoimaan ennen kuin joku muu tekee sen!

Kirjoittanut Energiatiimi | 22.5.2018 13:57

Ympäristötietoisuus, vastuullinen elämäntyyli sekä kasvava kiinnostus uusiutuvaa energiaa kohtaa lisää jatkuvasti aurinkovoimaloiden määrää Suomessa. Aurinkopaneelit eivät ole Suomessakaan enää harvinainen näky ja niiden sijoittelu huomioidaan rakennusten saneerauksessa ja uudisrakentamisessa. Ihmiset ovat ymmärtäneet, että paneeleista voi saada myös taloudellista hyötyä – jopa kylmässä ja viileässä Suomessa. On siis selvää, että aurinkovoimalat tulevat olemaan kiinteä osa kiinteistöjen energiatuotantoa tulevaisuudessa. Urakoitsijoille tämä tarkoittaa mahdollisuutta palvella asiakkaitaan entistä kokonaisvaltaisemmin ja samalla lisätä myyntiään kaiken kokoisissa kiinteistöhankkeissa.


Miten aurinkovoimala myydään?

Aurinkovoimalan myyminen ja sen valinta voivat tuntua monimutkaisilta kokonaisuuksilta – puhumattakaan sen asentamisesta. Tietoa löytyy runsaasti eri lähteistä samoin kuin erilaisia aurinkopaneeleita, inventtereitä ja kiinnitysjärjestelmiä. Mutta mistä selvitystyö tulisi aloittaa?

 

Valitse osaava ja vastuullinen kumppani

Aurinkovoimaloiden rakentaminen edellyttää osaamista, jota kaikilla urakoitsijoilla ei ole. Eikä tarvitsekaan olla. Oleellista urakoitsijalle on löytää vastuullinen ja näkemyksellinen kumppani, joka kykenee tukemaan asiakkaan palvelussa läpi ostopolun. Kumppanin tulee kyetä auttamaan luonnollisesti voimalan valinnassa ja asennuksessa, mutta myös laajemmin tukemalla urakoitsijaa jo myyntivaiheessa. Loppuasiakkaille esitetyt tuottolaskelmat, asennussuunnitelmat ja esimerkiksi valmiit rakennekuvaukset paneelien sijoittelusta kiinteistössä ovat ostopäätöksen kannalta erittäin merkittävä lisä. Aurinkovoimalan hankkiminen on useimmille asiakkaille kertaluonteinen tapahtuma, joten kokonaisvaltainen tuki läpi ostoprosessin on erittäin tärkeää.

Urakoitsijan ja asiakkaan tulee pystyä luottamaan siihen, että takuut ja varaosat ovat saatavilla myös ensi vuosikymmenellä.

Vastuullisuuden ja näkemyksellisyyden lisäksi kumppanin valinnan keskiössä on ammattitaito. Aurinkovoimala on kertaluonteinen investointi, joten se tulee tehdä alusta loppuun kerralla oikein. Voimalainvestoinnit tehdään jopa 20-30 vuoden ajalle, joten oikealla hankinnan yhteydessä päätettävällä mitoituksella, teknologiavalinnoilla ja asennustavalla on erittäin suuri vaikutus koko järjestelmän elinkaaren ajan. Nousevan kysyntätrendin keskellä urakoitsijan ja asiakkaan tulee pystyä luottamaan siihen, että takuut ja varaosat ovat saatavilla myös ensi vuosikymmenellä. Näiden tekijöiden lisäksi kannattaa työskennellä näkemyksellisen kumppanin kanssa, joka pystyy kertomaan aurinkovoiman sekä muiden uusiutuvien energialähteiden tulevaisuuden suunnasta.

 

Kattavampi palvelukokonaisuus asiakkaalle

Aurinkovoimaloiden myötä urakoitsijat voivat tarjota asiakkaalleen kattavampaa palvelukokonaisuutta, oli kyseessä sitten suuremmasta teollisuustilasta tai yksityisestä kiinteistöstä. Valitsemalla ammattitaitoisen ja näkemyksellisen kumppanin, saat täyden tuen aurinkovoimalaratkaisun valintaan, myyntiin ja asennukseen. Näin pystyt palvelemaan asiakastasi entistä paremmin ja monipuolisemmin - myös tulevaisuudessa.

 

 Kytke asiakkaasi aurinkovoimaan tästä!

 

 

Kirjoittanut Energiatiimi