Energiatiimi_blogi.jpg

LEM-KEM BLOGI

Uutisia ja näkemyksiä energiansäästöstä, valaistuksesta ja investoinneista.

Lem-Kem Oy:n Energiatiimi voittoon Lahden Kasvupolulla

Kirjoittanut Jussi Pullola | 22.12.2016 11:33

KASVU OPEN – on Suomen suurin yritysten kasvun sparrauskilpailu. Mukana on 349 kasvuyritystä, yli 900 Suomen liike-elämän huippua, 110 tapahtumapäivää ja ainutlaatuinen mahdollisuus luoda omasta bisnesideasta Suomen yritystaivaan uusin tähti. Lem-Kem Oy otti kasvuhaasteen vastaan Lahden alueella ja saavutti hienosti osa-kilpailuvoiton! Voittajat ansaitsevat haastattelun. Seuraavaksi toimitusjohtaja Henrik Lemmetyn voittotunnelmat.

JP: Kasvu Openissa ratkaisevat kriteerit ovat yrityksen kasvusuunnitelma ja sen markkinamahdollisuudet sekä monistettavuus. Varmastikin jo osallistumisessa oli iso kynnys, mutta mikä oli tärkein motivaatio lähteä haastamaan itseäsi ja Lem-Kem Oy:tä tässä kilpailussa?

HL: ”Mukaan lähtemisen kaksi tärkeintä pointtia oli: 1. Halu kuulla yrityksen ulkopuolisilta ammatti-ihmisiltä mielipide meidän uudesta toimintatavasta/liikeideasta ja 2. saada apua ja neuvoja asioihin, jotka omasta mielestä kaipasivat tarkennuksia.”

JP: Vaatii rohkeutta lähteä sparraamaan omia liiketoimintamalleja ja pyytää apua oman toiminnan arviontiin, mutta se on varmasti hyödyllistä.  Pääsit tutustumaan myös muihin alueenne yrityksiin - mitä opit heiltä ja minkälainen oli kilpailun henki?

HL: ”Henki oli erinomainen, jokainen ymmärsi, että tässä kisassa on vain voittajia. Muita kilpailijoita tuettiin ja kannustettiin hienosti! Oli hieno kuulua porukkaa joka oli aidosti innostunut ja ylpeä omasta tekemisestään, sitä meiltä suomalaisilta välillä tuntuu turhaan puuttuvan.”

JP: Osakilpailu voitto tuli siis hienossa ja osaavassa ryhmässä, joten klassinen urheilutoimittajan kysymys, mille voitto maistuu?

HL: ”Voitto on aina voitto, joten tunnelma tietysti hieno. Jokainen haluaa kuulla olevansa hyvä ja onnistuvansa itselle tärkeissä asioissa. Yrittäjänä tätä kiitosta harvoin saa, joten se tuntuu todella upealta!”

JP: Onnittelut vielä kerran! Voitto tuli valaistusratkaisustanne, joka maksaa itsensä syntyvillä säästöillä. Kerro vielä miten tämä toteutetaan?

HL: ” Idean juju on siinä, että me teemme kaiken valmiiksi asiakkaille ja mahdollisimman helpoksi:

    1. Ensimmäiseksi teemme kohteessa kartoituksen, jossa käymme valaistuksen nykytilan läpi.
    2. Toiseksi laadimme suunnitelman ja laskelman, suunnittelemme uuden energiatehokkaan valaistuksen ja teemme investointipäätöstä varten tarvittavat laskelmat säästöistä ja tuotoista.
    3. Kolmanneksi on asennusvaihe, jossa vastaamme tuotteiden asennuksesta alusta loppuun.

Ja kaikki tämä tehdään niin että asiakas 100% saavuttaa luvatut säästöt ja mikä parasta koko investointi on mahdollista toteuttaa ilman omaa pääomaa!

Eikä tässä vieläkään kaikki! Annamme asiakkaalle takuun tuotteiden toimivuudelle koko sopimuskaudelle eli jos sopimuskaudella lamppu/valaisin vikaantuu, niin me tulemme korjaamaan sen ilman kustannuksia. Aika kovaa settiä vai mitä!”

JP: Kieltämättä, asiakkaalta ei siis puutu muuta kuin tahtotila säästämiseen, luulisi olevan helppo päätös.  Viimeinen kysymys: minkälaiset odotukset sinulla on Kasvu Open -voiton myötä liiketoiminnan kehitykselle ja minkälaisilla toimenpiteillä kasvua tuetaan? 

HL: ”Kasvu Open -mylläreiden ja palkintoraadin tukemana lähdetään hakemaan reilua kasvua meidän liikevaihtoon seuraavien vuosien aikana. Tärkeimpinä toimenpiteinä on digimarkkinoinnin lisääminen, jonka tarkoituksena on saada yrityksemme tunnettavuutta kasvatettua sekä löytää asiakkaat, jotka ovat päättäneet kehittää energiatehokkuutta kiinteistöissään. Panostamme henkilöstön osaamiseen ja vahvistamme energiatiimiämme sekä etsimme uusia tuotekokonaisuuksia joiden avulla asiakkaat voivat saavuttaa suurempia säästöjä.”

Lue lisää voiton ansainneesta valaisuratkaisusta!

 

Lisäinfoa Kasvu Open - kilpailusta:

https://www.kasvuopen.fi/ 

https://www.kasvuopen.fi/kasvupolut/lahden-alueen-kasvupolku/

Aiheet: Energiatiimi, Lahden kasvupolku, Kasvu Open, Valaistusratkaisu, Kiinteistöjen energiansäästö, Kiinteistöjen valaistus

Kirjoittanut Jussi Pullola