Energiatiimi_blogi.jpg

LEM-KEM BLOGI

Uutisia ja näkemyksiä energiansäästöstä, valaistuksesta ja investoinneista.

Jan Latvala siirtyy SM-liigakaukalosta Lem-Kemille

Kirjoittanut Laura Ala | 22.12.2016 10:56

"Ensimmäistä kertaa yli kahteenkymmeneen vuoteen ei ole tarvinnut stressata treenaamisesta ja testeistä liigakauden päätyttyä. Se on helpottavaa", Jan Latvala sanoo rauhalliseen tyyliinsä ja hörppää kahvia. "Mutta en myöskään halunnut jäädä kotiin makaamaan, vaan tahdoin mahdollisimman nopeasti töihin."

Latvala on kiekkoillut ammatikseen vuodesta 1992, ensin kotikaupungissaan Jyväskylässä ja sen jälkeen kahteen otteeseen Lahden Pelicanseissa. Vaikka väliin mahtui muutama vuosi Helsingin Jokereissa, Latvala kotiutui Lahteen vaimonsa ja kolmen tyttärensä kanssa. Hän muistelee vieläkin Pelicansin finaalihuumaa keväällä 2012 uransa hienoimpana kokemuksena.

"Pelicansin finaalihuumassa oli koko kaupunki vahvasti mukana."

Tänä keväänä 44-vuotias Latvala päätti vuosien kypsyttelyn jälkeen lopettaa liigakiekon. Moni Pelicansin yhteistyökumppaneista oli kiinnostunut tarjoamaan hyvämaineiselle ammattilaiselle työtä. Yksi heistä oli lahtelaisen perheyrityksen Lem-Kemin omistaja Henrik Lemmetty, joka vakuuttui Latvalan potentiaalista ja kyvystä pitkäjänteiseen työhön. Onhan hän SM-liigan eniten otteluita pelannut pelaaja.

Jan Latvala aloitti Lem-Kemin myyntitiimissä kesäkuun alussa ja opiskelee parhaillaan täyttä häkää yrityksen tuotteita, kuten valaistusratkaisuja ja aurinkovoimaloita. Lem-Kem on erikostunut kiinteistöjen energiansäästöratkaisuihin ja niiden toteutukseen. 

Jan_Latvala_aurinkovoimala.jpg

"Tämä yritys kolahti, koska luonnonvarojen ja energian säästäminen on aina kiinnostanut itseänikin. Onhan se hienoa, että katolta saa rahaa, kun sinne asennetaan aurinkopaneelit", Latvala perustelee.

Ihan pystymetsästä hän ei ole myyntityöhön tarttumassa. Pelaajauransa aikana Latvala ehti suorittaa Jyväskylän yliopiston ja Pelaajayhdistyksen organisoiman BBA-koulutuksen sekä myynnin ammattitutkinnon. Asetelmat menestykseen ovat hyvät.

"Myynti on tulosurheilua kuten jääkiekkokin. Kiekkoura on tuonut sitkeyttä, enkä lamaannu, vaikka välillä tulisi päin naamaakin."

Myyntityössä auttavat myös hyvät tuotteet. Yhtiön uusi keihäänkärkituote LemLight Easy voitti äskettäin Kasvu Open -yrityskisan Lahden osakilpailun. LemLight Easy on valaistusratkaisu, jossa valaistuksen uusiminen rahoitetaan asiakkaalta säästyneellä sähkölaskulla. Ratkaisuun voi yhdistää myös aurinkovoimalan. Tämä on yksi tuotteista, joiden ympärillä Latvala ja energiatiimin asiantuntijat työskentelevät. Tavoitteet ovat kovat, sillä yhtiön viisivuotistavoite on liikevaihdon tuplaaminen 24 miljoonaan euroon.

Latvala uskoo pitkäjänteisen työn palkitsevan myynnissä, aivan kuten kaukalossakin.

"Toivon, että saan luotua hyviä asiakassuhteita. Kun näkee, että asiakas on tyytyväinen, kaikki voittavat. Se motivoi."

Pelicansin yhteistyökumppanin Lem-Kemin omistaja Henrik Lemmetty on vakuuttunut Latvalan potentiaalista ja kyvystä pitkäjänteiseen työhön. Yhtiön uusi keihäänkärkituote LemLight Easy voitti äskettäin Kasvu Open -yrityskisan Lahden osakilpailun. LemLight Easy on valaistusratkaisu, jossa valaistuksen uusiminen rahoitetaan asiakkaalta säästyneellä sähkölaskulla. Ratkaisuun voi yhdistää myös aurinkovoimalan. Tämä on yksi tuotteista, joiden ympärillä Latvala ja energiatiimin asiantuntijat työskentelevät.

 

Jan Latvala (s. 1972) on eniten SM-liigaotteluita pelannut kiekkoilija, pelipaikaltaan puolustaja. Hänen kasvattajaseuransa on JYP HT, minkä lisäksi hän on pelannut Jokereissa ja Pelicanseissa. Hän pelasi Suomen korkeimmalla sarjatasolla 1230 runkosarja- ja 106 pudotuspeliottelua. Latvala asuu Lahdessa. Hänellä on vaimo ja kolme tytärtä.

Lem-Kem Oy on suomalainen perheyritys, joka tarjoaa valaistus-, kiinteistö- ja aurinkoenergiaratkaisuja tähtäimessään kiinteistön energiansäästö. Lem-Kemin perusti lahtelainen Tuomas Lemmetty vuonna 1985. Yhtiö työllistää 45 henkeä ja sen liikevaihto on noin 12,5 miljoonaa euroa. Yhtiön toimitusjohtaja on Henrik Lemmetty. Lem-Kemin tuotteita ovat LemLight-valaisturatkaisut, LemPower-aurinkovoimalat sekä LemClean-kiinteistönhoitoaineet ja -välineet.

Aiheet: Aurinkoenergia, Aurinkovoimalaitos, Jan Latvala, Energiatehokkuus, Kiinteistöjen energiansäästö, Kiinteistöjen valaistus

Kirjoittanut Laura Ala

Laura Ala on yrittäjä ja liiketoiminnan kehittäjä, joka työskentelee mm. uusiutuvan energian, virtuaalitodellisuuden ja viestinnän parissa.