Aurinko
voima

Hiilineutraalia sähköä

Suomen johtavalta

kokonaistoimittajalta

Maa vastaanottaa joka tunti

400 triljoonaa Joulea energiaa

auringosta. On aika kerätä se talteen

Puhdasta energiaa

Auringon tuottamaa energiaa voidaan käyttää kahdella tavalla

Aurinko tuottaa jatkuvasti valtavia määriä energiaa ja osa tästä, kevyet 400 triljoonaa joulea osuu myös onneksemme maahan. Tätä puhdasta auringon tuottamaa energiaa voidaan kerätä pääasiassa kahdella tavalla: Maalämpönä ja Aurinkovoimana.

Maalämpö on maan kuoreen varautunutta ja jatkuvasti uusiutuvaa auringon tuottamaa lämpöä. Tämä auringon tuottama energia on mahdollista kerätä talteen käyttämällä lämpöpumppuja ja maalämpöputkistoa maksimissaan 100-350 syvyydestä. Maalämmön etäisempi serkku geoterminen lämpö on taas huomattavasti syvemmällä sijaitsevaa lämpöä ja se syntyy radioaktiivisen hajoamisen seurauksena.

Aurinkovoima taas puolestaan on auringon tuottaman säteilyenergian keräämistä, ennen sen varautumista maahan. Aurinkoenergiaa on mahdollista kerätä käyttämällä aurinkopaneeleita, joissa säteilyenergia muuttuu sähköenergiaksi. Tämä sähkö johdetaan invertterille, joka muuttaa aurinkopaneelien tuottaman DC, eli tasasähkön verkkovirrassa käytettäväksi AC, eli vaihtosähköksi. Invertteri onkin paneelien ohella aurinkovoimalan tärkein komponentti.

Aurinkoenergia 1

Erittäin kannattavaa

Aurinkoenergia on sekä investointi että tulevaisuusteko

Aurinkopaneelien teknologia ja invertterit ovat kehittyneet valtavasti viime vuosina. Samaan pinta-alaan aurinkopaneelien kennoja saadaan pakattua jatkuvasti enemmän "tehoa" eli kykyä kerätä auringon säteilyenergiaa talteen. Lem-Kem on Suomen johtava aurinkovoimaloiden ja aurinkoenergiajärjestelmien kokonaistoimittaja. Meillä on sekä oma maahantuonti, suunnittelu, asennus että takuu toimittamillemme voimaloille. Koska hallitsemme koko tuotantoketjua ja insinööri- ja asiantuntijatiimimme on alansa johtava Suomessa, osaamme kertoa hyvin tarkasti millä tavalla toteutettu ja mitoitettu voimala palvelee asiakkaitamme parhaiten.

Kun aurinkoenergiajärjestelmä mitoitetaan oikein, on kyseessä erittäin kannattava investointi. Sijoitetun pääoman tuotto voi olla kiinteistönomistajalle 15-23%. On hyvin vähän sijoituskohteita, joista vastaavia tuottoja on lähtökohtaisesti odotettavissa.

Aurinkopaneeli1

 

Miten tällaisiin laskutoimituksiin on päästy?

Esimerkkilaskelma

Esimerkkirakennus, kattopinta-ala 1000m2:
- Keskimäärin 80% voidaan kattaa aurinkopaneeleilla (400 paneelia ~2m2/paneeli)
- 400 paneelia vastaa noin 134kWp aurinkovoimalaa tarkoittaen noin 120MWh energiantuottoa kalenterivuoden aikana
- 120MWh sähköä maksaa 14 400€ ostettuna. Siirto plus kulutus 0,12 € / kWh tässä esimerkissä.
- Aurinkovoimalan investointi 105 000€ (ALV 0%) tässä esimerkissä
= Sijoitetun pääoman tuotto 13,7% / vuosi (14 400/105 000) ilman energiatukea. Takaisinmaksuaika 7,3 vuotta.
= Sijoitetun pääoman tuotto 17,1% / vuosi (14 400/84 000) nykyisellä 20% energiatuella mikäli käytettävissä. Takaisinmaksuaika 5,8 vuotta

"Aurinkovoima on niin kannattavaa, että kenellä kiinteistönomistajalla on enää varaa olla laittamatta paneeleita katolle?" Pasi Hyyppä, Etelä-Suomen alueen talotekniikkaryhmän päällikkö, Senaatti-kiinteistöt

Miksi aurinkoenergia on kannattavaa Suomessa?

Aurinkoenergiajärjestelmät tuottavat Etelä-Suomessa yhtä paljon energiaa kuin Keski-Euroopassa. Kylmä ilma ei haittaa, koska aurinkopaneelien tuottokyky on parempi alhaisessa lämpötilassa.  Aurinkoenergiajärjestelmien alenevat hinnat, jatkuva tuotekehitys sekä omaan käyttöön tuotetun aurinkoenergian siirtomaksuttomuus ja verottomuus ovat johtaneet siihen, että aurinkoenergia Suomessa on myös taloudellisesti kannattavaa.

 

Aurinkovoima yrityksille ja taloyhtiöihin

Parhaat aurinkovoimaratkaisut

Ratkaisumme kattavat niin suurien teollisuustilojen kuin yksityisten kiinteistöjen tarpeet suunnittelusta asennukseen ja huoltoon asti.

Tuotevalikoimaamme kuuluvat maailman tunnetuimpien valmistajien laadukkaat aurinkopaneelit, invertterit ja kiinnitysjärjestelmät. Tuotteilla on pitkät takuuajat, josta vastaamme kaikissa tilanteissa. Voit luottaa siihen, että takuut ja varaosat ovat saatavilla myös ensi vuosikymmenellä. Toimitukset ovat luotettavia, nopeita ja varaosat ovat täällä Suomessa meidän varastossamme, lähellä asiakkaitamme.

Sinun tarvitsee vain tehdä vastuullinen päätös

Me huolehdimme, että aurinkoenergia alkaa palvella kiinteistönne energiatarpeita

Meille on ensiarvoisen tärkeää, että asiakkaamme saa parhaan hyödyn ja lyhyimmän takaisinmaksuajan investoinnille. Siksi kartoitamme huolellisesti kiinteistön energian kulutuksen ja tarvittaessa myös mahdolliset energian säästökohteet. Aurinkoenergiajärjestelmissä tarvitaan joskus erinäisiä lupia. Älä huoli, me hoidamme myös lupa-asiat kuntoon!

Toteuttamiamme projekteja

Sello1

Kauppakeskus Sello

Energiaa säästävän valaistuksen lisäksi rakensimme Selloon yli 2000 paneelin voimalan.

Jukolan maitotila

Jukolan Maitotila

Suomen parhaan Cheddarin tuottaja siirtyi kestävään energiaan.

Pikkuparlamentti (1)

Eduskunnan Pikkuparlamentti

Voimalan asennuksesta ei aiheudu keskeytyksiä kiinteistön käyttäjälle.

Aurinkopaneeli seinään

Lahti Energia

Aurinkovoimalan rakentaminen onnistuu myös talon seinään.

KYS

Kuopion yliopistollinen sairaala KYS

Aurinkovoimala helikopterikentän viereen - Onnistuu!

Ooppera-2

Oopperatalo

Kansallisooppera ja -baletti siirtyivät kestävän taiteen aikaan.

Kuortaneen Urheiluopiston telinevoimisteluhalli Lem-Kem Areena

 

Kuortaneen Urheiluopisto

Meille on ollut kunnia tehdä jo vuosia yhteistyötä kestävän tulevaisuuden eteen Kuortaneen Urheiluopiston kanssa. Kuortaneen Urheiluopisto on Suomen hienoimpia ja monipuolisimpia huippu-urheilun keskuksia. Urheiluopistolla on myös kunnianhimoinen tavoite, saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2030.

Kuortaneen Urheiluopisto

Maalämpö

400Triljoonaasyytä M

 

Tutustu myös miten auringon tuottamaa energiaa voidaan käyttää lämmityksessä

Auringon lähettämät lahjat eivät rajoitu paneeleilla tuotettavaan säteilyenergiaan. Auringon energia varastoituu myös maankuoreen, josta sitä voidaan kerätä maalämpönä!

Lue lisää! Maalämpö