ÄLYVALAISTUS & HYBRIDIENERGIA

Nopein ja kustannustehokkain tie Hiilineutraaliuuteen

 

Taloyhtiöt uusi ikoni   Yritykset ikoni   Kunnat ja Kaupungit ikoni

 
Mistä tahansa kiinteistöstä on mahdollista tehdä hiilineutraali kustannuksia säästäen. Älyvalaistus on nopein tapa kasvattaa kiinteistön arvoa, laskea välittömästi kustannuksia ja parantaa kiinteistön käyttäjien viihtyvyyttä

 

Älyvalaistus Hybridienergia-1

Optimoi kiinteistösi älyvalaistuksella ja aloita välittömät kustannussäästöt. Jätä yhteystietosi niin asiantuntijamme ottaa sinuun yhteyttä.

Kuortaneen Urheiluopiston hybridienergiajärjestelmä

TUTUSTU KUORTANEEN URHEILUOPISTON HYBRIDIENERGIA JÄRJESTELMÄÄN

250 000 EURON VUOSITTAISET SÄÄSTÖT HYBRIDIENERGIA JÄRJESTELMÄLLÄ

Kuortaneen Urheiluopisto

Kuortaneen 47 000 kiinteistöneliötä lämpiävät nykyään Pohjoismaiden suurimmalla maalämpöjärjestelmällä, joka on yhdistetty 2600 paneelin aurinkovoimalaan ja 6000 älykkääseen valaisimeen, jotka säätyvät muun maussa auringonvalon mukaan. 

Hybridienergiajärjestelmän tuloksena saatiin 250 000 euron vuosittaiset kustannussäästöt ja 25 % sähköenergian säästö.

Energiaa paneeleilta pumpuille ohjataan optimaalisesti, lämpötiloja ennakoiden. Pelkästään älyvalaistus ja aurinkovoimala laskevat hiilidioksidipäästöjä yli 200 tonnia vuodessa.

Sello 10

LUE KAUPPAKESKUS SELLON ÄLYVALAISTUKSESTA

100 000 EURON VUOSITTAISET SÄÄSTÖT HYBRIDIENERGIA JÄRJESTELMÄLLÄ

Lue lisää

Kauppakeskus Sello Espoossa on palkittu Euroopan vastuullisimpana kauppakeskuksena. Osana kauppakeskuksen hybridienergiamatkaa Selloon vaihdettiin auringonvalon mukaan säätyvä älykäs LED-valaistus.

Valaistusuudistuksen tuloksena saatiin 100 000 euron vuosittaiset kustannussäästöt ja 20 % sähköenergian säästö.

Samalla toteutettiin Lem-Kem Oy:n toimittama Hybridienergiajärjestelmä: 2500 paneelin 750 kWp:n aurinkovoimala ja 2 MW akusto, jossa älyvalaistus toimii osana hybridienergiajärjestelmää ja säästää voimalan tuottamaa sähköä säilöttäväksi ja myytäväksi verkkoon.

Tibnor 10

TUTUSTU SSAB:n TYTÄRYHTIÖ TIBNORIN RATKAISUUN

ÄLYVALAISTUKSELLA VALTAVA PARANNUS TYÖTURVALLISUUTEEN JA ENERGIANSÄÄSTÖIHIN

Lue lisää

SSAB:n tytäryhtiö Tibnor vaihtoi Vantaan tuotantotilojensa valaistuksen älykkääseen BLE Bluetooth -ohjattuun ja helposti ohjelmoitavaan LED-valaistukseen osana yrityksen energiansäästö- ja vastuullisuustavoitteita.

Valoteho nostettiin 150:stä 300–500 luxiin, joka toi valtavan parannuksen työviihtyvyyteen, turvallisuuteen ja laaduntarkkailuun.

Vuosittainen kustannussäästö Tibnorilla on 20 000 euroa ja valaistuksen sijoitetun pääoman tuotto 30 %.

Takaisinmaksuaika uudistuksessa on 3 vuotta.

MILTÄ YRITYKSENNE, TALOYHTIÖNNE TAI KUNTANNE ENERGIANSÄÄSTÖ VOISI NÄYTÄÄ?

HNK-Älyvalaistus
Ota yhteyttä

20-40% VÄLITÖN SÄÄSTÖ SÄHKÖNKULUTUKSEEN

TOTEUTUSAIKA: 1-2 VIIKKOA
TAKAISINMAKSUAIKA 2-3 VUOTTA

Kartoitamme kiinteistönne todellisen valaistustarpeen 1-3h kartoituskäynnillä ja laadimme maksimaaliset energiansäästöt tuovan Älyvalaistussuunnitelman, jonka avulla kiinteistön viihtyvyys, työteho ja arvo kasvavat merkittävästi ja energiaa säästyy lähes aina 20-40%. Asennusaika kiinteistön koosta riippuen 1-2 viikkoa, takuu 5 vuotta.
HNK-Maalämpö
Ota yhteyttä

70-80% VÄLITÖN SÄÄSTÖ LÄMPÖENERGIAN KULUTUKSEEN

TOTEUTUSAIKA: 3-5 KUUKAUTTA
TAKAISINMAKSUAIKA 9 VUOTTA

Kartoitamme kiinteistönne sopivuuden maalämpööjärjestelmälle, sekä lämmitys- ja käyttöveden tarpeen yhdellä kartoituskäynnillä. Saatte laskelman ja tarjouksen viikossa. Hyväksynnän jälkeen laitamme lupaprosessin käyntiin välittömästi. Kiinteistönne siirtyy maalämpöön 3-6 kuukauden aikana.
HNK-Lämmön talteenotto
Ota yhteyttä

40-70% SÄÄSTÖ LÄMPÖENERGIAN KULUTUKSEEN

TOTEUTUSAIKA: 4 VIIKKOA
TAKAISINMAKSUAIKA 5 VUOTTA

Yhdellä kartoituskäynnillä saamme selville mahdollisuuden LTO-asennukseen ja voimme tehdä välittömästi arvion järjestelmän hyödyistä. Mikäli kiinteistöön on suunnitteilla maalämpöjärjestelmä, kannattaa LTO ehdottomasti asentaa. Se kykenee latamaan energiakaivoja kesällä alentaa valtavasti lämmityskustannuksia.
HNK-Aurinkovoima
Ota yhteyttä

15-25% SIJOITETUN PÄÄOMAN TUOTTO, 20% SÄHKÖENERGIAN SÄÄSTÖ

TOTEUTUSAIKA: 1 VIIKKO
TAKAISINMAKSUAIKA 4-7 VUOTTA

Saamme nopeimmillaan aurinkovoimatarjouksen lähetettyä kolmessa tunnissa yhden kartoituskerran jälkeen. Tuhansien voimaloiden kokemuksella voimalan asennus vie noin 1-3 viikkoa, kiinteistön koosta riippuen. Lem-Kemin voimalat vastaavat 15% koko Suomen aurinkovoimakapasiteetista.

Aloita matka kohti Hiilineutraalia kiinteistöä ja välittömiä kustannussäästöjä!

Tiny house
HNK-Aurinkovoima
HNK-Älyvalaistus
HNK-Lämmön talteenotto
HNK-Sähköauton lataus
HNK-Huoltotuotepalvelu

ÄLYVALAISTUS ON KESKEINEN OSA TULEVAISUUDEN KIINTEISTÖÄ JA HELPOIN JA NOPEIN TAPA PARANTAA ENERGIATEHOKKUUTTA

Kiinteistöjen energiankulutus pääasiallisesti koostuu Valaistuksesta, Lämmityksestä ja Sähköenergian kulutuksesta. Hybridienergiaratkaisuilla nämä voidaan ratkaista yhdellä kerralla. Hybridienergia tarkoittaa useiden eri uusiutuvien teknologioiden yhdistämistä toisiinsa synergiaetujen saavuttamiseksi. Valaistus on loogisin paikka aloittaa, koska se pelkästään voi viedä jopa 40% kiinteistön käyttämästä sähköstä.

Laajan Cornellin yliopiston tutkimuksen mukaan valaistuksen voimakas parannus vähensi kiinteistön käyttäjien silmärasitusta 51%, päänsärkyjä 63% ja väsymystä 56%. Valaistus onkin usein unohdettu osa kiinteistön kokonaisenergiaa ja kokonaisterveyttä, hyvän sisäilman ohella. Auringonvalon, liikkeen, BLE Bluetooth- ja aikaohjauksen perusteella säätyvä valaistus huolehtii siitä että valoa on vain siellä missä sitä tarvitaan ja ei koskaan liikaa. Näin päästään aidosti 20-40% vähennyksiin sähkön käytössä käytännössä missä tahansa kiinteistössä.

Opple 2
Opple logo
Modern sustainable energy apartment
Opple 9
2
1

HALUATKO LISÄTIETOA ÄLYVALAISTUKSESTA TAI HERÄSIKÖ KYSYMYKSIÄ HYBRIDIENERGIASTA?

Varaa maksuton konsultaatio energia-asiantuntijamme kanssa ja käydään tarpeenne yhdessä läpi!

 

PIKAKAISTA ENERGIAN SÄÄSTÄMISEEN

Hypätään oppaat ja laskurit ja käydään samantien asiaan. Tässä kaksi Suomen kovinta energia-asiantuntijaa, joiden kanssa pääset keskustelemaan vaikka tänään.

Jyri Kelin

JYRI KELIN

Lem-Kemin energiaprojektien johtajan missio on viedä jokainen suomalainen taloyhtiö energiansäästö kerrallaan kohti tiedeperusteista hiilineutraaliutta.

Ota yhteyttä Jyriin

+358 40 507 4017

jyri.kelin@lemkem.fi

 

 

Jukka Parviainen

JUKKA PARVIAINEN

Äärimmäisen kokeneen energia-asiantuntijamme käsissä taloyhtiönne tai yrityksenne energiaprojekti toteutuu tarkasti ja aikataulussa.

Ota yhteyttä Jukkaan

+358 40 517 0583

jukka.parviainen@lemkem.fi

 

 

MITÄ HYBRIDIENERGIA TARKOITTAA?

Hybridienergiajärjestelmä tarkoittaa useiden eri uusiutuvien energiajärjestelmien yhdistämistä kiinteistössä, synergiaetujen saamiseksi. Hyvä esimerkki tästä on maalämpö ja lämmön talteenotto. Kun siirrytään esimerkiksi kaukolämmöstä maalämpöjärjestelmään, muodostuu kiinteistöstä oma energiantuottajansa.

Kun maalämpöjärjestelmään kytketään lämmön talteenotto, voidaan varsinkin kesäaikana kiinteistössä olevaa hukka- ja liikalämpöä ajaa maan alle lämpökaivoihin. Lämpökaivot varastoivat energian, jolloin sitä voidaan hyödyntää talven lämmityskauden aikana paremmalla hyötysuhteella.

Aurinkovoima täydentää hybridijärjestelmää, kun kesällä voimalan tuottama energia voidaan ohjata ensin maalämpöjärjestelmään, joka älykkäällä ohjauksella osaa lämmittää ensin kiinteistön tarvitseman lämpimän käyttöveden ja ajaa sen jälkeen ylimääräisen energian kaivoihin.

Hybridienergia 3

 

Taloyhtiöistä Yritysten toimitiloihin ja Päiväkoteihin - Käytännössä mikä tahansa kiinteistö Suomessa hyötyy energiauudistuksista. Esimerkiksi Älyvalaistus tuo välittömiä näkyviä hyötyjä kaikissa kiinteistöissä.

Auringonvalosensorit ja liikkeentunnistimet säätävät valaistusta jatkuvasti sopivaksi ja minimoivat samalla energiankulutusta. Älyvalaistukseen siirryttäessä kiinteistön sähköenergian kulutus laskee käytännössä aina 20-40%, Silmärasitus laskee yli 50% ja investointi maksaa itsensä takaisin noin 2-3 vuoden kuluessa. Rahoituksella päästään myös välittömiin kustannussäästöihin, koska energiankulutuksen lasku kattaa koko investoinnin. Älyvalaistus onkin helpoin ja kevyimmän kynnyksen askel kohti hiilineutraalia kiinteistöä. Se myös edesauttaa muiden hybridienergiajärjestelmien toimintaa vähentämällä energiankäyttöä ja jättämällä esimerkiksi aurinkovoimalla tuotettua sähköä enemmän maalämpöjärjestelmän käytettäväksi tai sähköautoihin ladattavaksi.

Kuortaneen Urheiluopisto

KUORTANEEN URHEILUOPISTO

Kuortaneen 47 000 kiinteistöneliötä lämpiävät nykyään Pohjoismaiden suurimmalla maalämpöjärjestelmällä, joka on yhdistetty 2600 paneelin aurinkovoimalaan ja 6000 älykkääseen valaisimeen, jotka säätyvät muun maussa auringonvalon mukaan. Järjestelmän avulla urheiluopisto säästää vuodessa lähes 3000 MWh energiaa ja on jo käytännössä saavuttanut hiilineutraaliustavoitteensa.

Uuden älykkään energiaverkon avulla opisto pääsee uudelle tasolle päästöjen vähentämisessä. Energiaa paneeleilta pumpuille ohjataan optimaalisesti, lämpötiloja ennakoiden. Pelkästään älyvalaistus ja aurinkovoimala laskevat hiilidioksidipäästöjä yli 200 tonnia vuodessa ja maalämpövoimala poistaa leijonanosan 1300 tonnilla. Laskenut energiankulutus tuo vuositasolla noin 250 000 euron säästöt, joilla katetaan investointia.

Kuortaneen Urheiluopisto

TIEKARTTA TALOYHTIÖN TULEVAISUUTEEN

Hiilineutraalin taloyhtiön ABC on yhden pysähdyksen taktiikka kohti taloyhtiön hiilineutraalia tulevaisuutta. Se on opas joka kattaa kaiken mitä taloyhtiö tarvitsee arvioidessaan uusien energiaratkaisujen hyötyjä, säästöjä ja mahdollista toteutusjärjestystä.

 

LATAA

HNK Kiertotalous

HIILINEUTRAALIUS PALVELUNA

Lem-Kem on Suomen johtava kiinteistöjen hiilineutraalien kokonaisratkaisujen toimittaja. Oli kyse aurinkovoimasta, maalämmöstä, lämmön talteenotosta, älyvalaistuksesta, kiinteistönhuollon optimoinnista tai sähköauton latauspisteitä, saat kaikki ratkaisut saman katon alta.

 

Hiilineutraali kiinteistö© ja Hiilineutraali taloyhtiö© tuoteperheemme on rakennettu niin että kustannusten ja energian säästö on tehty kiinteistönomistajille ja taloyhtiöille mahdollisimman helpoksi. Olemme Suomen ainut toimija joka tarjoaa kokonaisvaltaista hiilineutraaliuutta palveluna, kaikille kiinteistöille.

Ota yhteyttä

 

AURINKOENERGIAN TUOTTOLASKURI TALOYHTIÖILLE

Lem-Kem on Suomen suurin aurinkoenergian kokonaistoimittaja omalla maahantuonnilla, suunnittelulla ja asennuksella. Olemme asentaneet ja suunnitelleet yli 1000 aurinkovoimalaa ympäri maata. Matkan varrella meille on kertynyt aika paljon dataa siitä, mitä hyvin suunniteltu voimala maksaa ja miten se kannattaa toteuttaa.

 

Hiilineutraali tulevaisuus
HNK-Aurinkovoima

 

Mielestämme energiansäästön tulee olla mahdollisimman helppoa. Siksi olemme rakentaneet älykkään laskurin, jonka avulla taloyhtiö voi kokeilla noin 90-95% tarkkuudella, mitä Suomen laadukkaimmin toteutettu Aurinkovoimala tulisi maksamaan ja mikä se odotettu tuotto olisi.

Ainoa tieto jonka tarvitset laskurin käyttöön on taloyhtiön asuntojen määrä! Voit myös kokeilla mitä voimala tuottaisi jos se toteutetaan esimerkiksi maalämpöprojektin yhteydessä ja ARA:n täysi 40% energiatuki olisi käytettävissä.

JOPA 70% SÄÄSTÖT LÄMMITYSKUSTANNUKSISSA

Maalämmön ja lämmön talteenoton yhdistelmällä voidaan saavuttaa jopa 70% säästöt kerrostalon tai liikekiinteistön lämmityskustannuksissa. Säästöt ovat niin suuret, että tavallisesti niillä voidaan kattaa lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen otetun lainan lyhennykset ja korot, ja rahaa jää yleensä vielä yli!

MIKSI POISTOILMAN LÄMMÖN TALTEENOTTO KANNATTAA YHDISTÄÄ MAALÄMPÖÖN?

Maalämpöjärjestelmän ja lämmön talteenoton yhdistelmä kerrostaloon on energiatehokas lämmitysratkaisu. Rakennuksen ja käyttöveden lämmitys tapahtuu silloin erittäin hyvällä hyötysuhteella. Kesällä ylimääräinen lämpö ladataan lämpökaivoihin seuraavaa lämmityskautta varten.

Maalämmön ja lämmön talteenoton yhdistelmällä voidaan saavuttaa jopa 70 % säästöt kerrostalon tai liikekiinteistön lämmityskustannuksissa. Säästöt ovat niin suuret, että tavallisesti niillä voidaan kattaa lämmitysjärjestelmän vaihtamiseen otetun lainan lyhennykset ja korot, ja rahaa jää yleensä vielä yli. Lämmöntalteenotolla säästää siis energialaskussa ja sen lisäksi viihtyvyys asunnossa lisääntyy raikkaan ja tasalämpöisen sisäilman vuoksi.

Hiilineutraalit energiaratkaisut yrityksille ja taloyhtiöille (4)

TALOYHTIÖT

Säästöjä lämmityskustannuksissa ja kasvua taloyhtiön arvossa.

Taloyhtiöissä lämmöntalteenotto -hankkeen ansiosta yhtiövastike voidaan usein pitää ennallaan ja säästöillä maksaa järjestelmää varten otettua yhtiölainaa pois. Lisäksi saneerauksen myötä myös taloyhtiön arvo nousee.

Hiilineutraalit energiaratkaisut yrityksille ja taloyhtiöille (2) (1)

YRITYKSET

Vastuullisuutta ja kustannussäästöjä lämmitykseen.

Lämmön talteenottojärjestelmä sopii hyvin kaukolämmön rinnalle tai yhdistettynä maalämpöjärjestelmään. Tämä vähentää ilmanvaihdon lämpöhäviöitä ja pienentää lämmityskuluja säästämällä energiaa jopa 30-40%.

Aloitetaan yhdessä matka kohti Hiilineutraalia taloyhtiötä© ja välittömiä kustannussäästöjä!

HNK-Maalämpö
HNK-Aurinkovoima
HNK-Älyvalaistus
HNK-Lämmön talteenotto
HNK-Sähköauton lataus
HNK-Huoltotuotepalvelu