Energiatiimi_blogi.jpg

AJANKOHTAISTA

Uutisia energiansäästöstä, valaistuksesta ja investoinneista.

Aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinnalla uusiutuvaa sähköä 36:lle - mukaan pääsee vielä!

Kirjoittanut Energiatiimi | 21.3.2017 11:32

Syksyllä 2016 käynnistyneessä kotitalouksille ja yrityksille suunnatussa aurinkosähköjärjestelmien yhteishankinnassa kilpailutettiin kolme eri järjestelmäkokovaihtoa avaimet käteen periaatteella. Yhteishankinnan tarkoituksena oli tehdä hankinta mahdollisimman helpoksi ja saada hintaetua tilauskoon kasvaessa.

Alkuvaiheessa mukaan lähti 36 rohkeaa kiinteistön omistajaa, Joensuussa (12), Kiteellä (4), Kontiolahdella (2), Lieksassa (2), Liperissä (4), Nurmeksessa (3), Outokummussa (1), Tohmajärvellä (5) sekä Valtimolla (2). Yhteensä asennusteho on tällä hetkellä n. 120 kW. Tarkoituksena on, että kaikki järjestelmät olisivat asennettuna kesään 2017 mennessä.

Yhteishankinnan kilpailuttanut Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hanke sai kuusi tarjousta, joista valittiin tarjouspyyntöehtojen mukaisesti paras. Urakoitsijaksi valikoitui Lem-Kem Oy.

Aurinkovoimala on investointi, joka tulee olemaan kiinteä osa kiinteistöä vuosikymmeniä. Siksi emme halua tinkiä toimittamamme voimala laadusta missään osakokonaisuudessa. Huolehdimme myös takuusta, käytön sujuvuudesta ja varaosista tulevina vuosina. Asiakkaamme ovat arvostaneet tinkimätöntä asennettamme jo yli 30 vuotta ja tästä tulemme pitämään kiinni myös jatkossa, toteaa Lem-Kem Oy:n toimitusjohtaja Henrik Lemmetty.

Yhteishankinnan tavoitteet saavutettiin. Järjestelmien hinnat jäivät reilusti markkinahintojen alle ja tilaajat saivat hyvät takuuehdot. Yhteishankinnan kautta oli tarjolla myös puolueetonta asiantuntija-apua järjestelmän hankintaan ja kilpailutukseen, joka voi madaltaa uuden teknologian hankkimiseen liittyvää kynnystä.

Yhteishankintaan pääsee vielä mukaan samoilla hinnoilla ottamalla yhteyttä hankkeen toimijoihin tai urakoijaan.

Lue lisää 

 

Yhteishankinnan toteutti Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hanke, jonka päätoteuttajana toimii Pohjois-Karjalan maakuntaliitto ja osatoteuttajana Suomen ympäristökeskus SYKE. Kohti öljyvapaata ja vähähiilistä Pohjois-Karjalaa -hankkeen keskeisenä tavoitteena on vahvistaa Pohjois-Karjalan HINKU-kuntien, kuntalaisten ja pk-yritysten edelläkävijyyttä energiatehokkuuden, uusiutuvan energian ja vähähiilisten ratkaisujen ja cleantech -ratkaisujen käyttöönotossa.

Vuonna 1985 perustettu Lem-Kem Oy on suomalainen perheyritys, joka palvelee yli 23.000 asiakasta valaistuksen, kiinteistöhoidon ja teollisuuden kunnossapidon tuotteilla. Kiinteistöjen energiansäästön lisäksi autamme tuottamaan osan tarvittavasta energiasta aurinkovoimaloiden avulla.

 

 

Aiheet: Aurinkoenergia, Energiatiimi, Aurinkovoimala

Kirjoittanut Energiatiimi