Energiansäästöjä ja huoltovapautta Pirkkalaistorin liikekeskukseen

Nokialla sijaitsevan Koy Pirkkalaistorin liikekeskuksen valaistusta uusittiin syksyllä 2014 entistä energiatehokkaammaksi. Kohteen alkuperäisen valaistuksen ongelmana oli erityisesti valaisinten umpinaisuus, sillä 70W halogeenilamput tuottivat paljon lämpöä, jota ei saatu johdettua pois valaisimen sisältä. Tämän vuoksi lamppuja jouduttiin vaihtamaan jatkuvasti. Huoltokulut olivat suuret myös sen vuoksi, että katosta riippuvat valaisimet sijaitsevat niin korkealla, että lamppujen vaihtoon tarvitaan aina henkilönostinta.

Liikekeskuksen vanhojen 70W halogeenilamppujen tilalle vaihdettiin kätevät Lem-Kemin toimittamat LED-päivityspaketit. Vähentyneiden huoltokustannusten ja palamattomien lamppujen lisäksi vaihdolla saatiin aikaiseksi jopa 80% energiansäästö vuodessa.

LED-päivityspakettien avulla on helppo päivittää vanhat hehku-, energiansäästö- ja kompaktiloistelamppuvalaisimet nykyaikaisiksi, energiaa säästäviksi LED-valaisimiksi monenlaisissa kohteissa. Vanhan valaisimen runko säilyy siis samana ja asennustöissä säästetään, mutta tila säilyy arkkitehtuurisesti entisellään.

Katso ennen ja jälkeen -kuvat